Miért érdemes az airbnb lakást okossá tenni?

Egy airbnb lakás tulajdonosa kért tőlünk segítséget, létezik-e olyan okos otthon megoldás, ami hosszú távon megoldja az ingatlanba való bejutás problémakörét.

Ennek a bérleti formának a tipikus jellemzője a gyakori bérlő csere. Jellemzően külföldiek élnek ezzel a lehetőséggel, hiszen pár napra is ki lehet venni egy komfortos ingatlant, a belváros szívében, ellentétben a hagyományos bérleti opciókkal, ami általában minimum egy éves elköteleződéssel jár. További előnye, hogy lényegesen kedvezőbb áron érhető el, mint a klasszikus szállások többsége, például hotelek, panziók.

Aki így hasznosítja ingatlanát, sokkal magasabb profitot tud realizálni éves szinten, de többet is kell foglalkoznia az ingatlan kiadásával, bérlőivel. Szezon időben gyakran 10-15 vendég cserél gazdát az ingatlan használati joga felett havi szinten. Sokkal gyakrabban kell bejutnia a takarítóknak, karbantartást végzőknek is, ami tovább bonyolítja a helyzetet.

Hogyan lehet mindezt biztonságosan, maximális komfortérzet mellett és a legkevesebb idő ráfordításával megoldani?

Természetesen adhatunk mindenkinek kulcsot, fő a bizalom, de akkor is folyamatosan szaladgálnunk kell a megérkező és a távozó vendégekhez vagy fel kell szerelnünk egy kulcsszéfet. Ennél azért lényegesen jobb megoldás az okos zár telepítése, ami lehetővé teszi, hogy távolról vagy akár találkozás nélkül, beengedjük a vendégeket és az üzemeltetéshez szükséges összes személyt is, méghozzá úgy, hogy a rendszer pontosan naplózza, hogy mikor és ki járt a lakásban. Nagyon egyszerű folyamat a kódok kiosztása és törlése is, bárki könnyedén elsajátíthatja! Az előnyök sora itt nem ér véget, eddig csak a bosszantó, körülményes helyzeteket vizsgáltuk meg.

Beszéljünk kicsit még arról, hogy milyen lehetőségek rejlenek még a záron kívül, ha okosítjuk az Airbnb lakást.

Jellemző, hogy a vendégek bekapcsolva hagyják a klímaberendezést, égve felejtik a villanyt. Ennek borsos árát a tulajdonos/bérbeadó fogja kifizetni! Jelentősen csökkenthetjük ezt a kiadást az okos rendszer telepítésével, hiszen beállítás kérdése, hogy távozáskor a rendszer automatikusan lekapcsoljon minden fogyasztót. 

Természetesen bármikor tovább tudjuk bővíteni a rendszert, okossá tehetjük a redőnyöket, konnektorokat vagy a világítást. Hatalmas lehetőségeket rejt magában az okos otthon kiépítése, a fent említett Airbnb ingatlan tulajdonosának legnagyobb örömére, neki már jelentősen megkönnyítettük az életét és csökkentettük a kiadását!

Persze nem elhanyagolható a vendégek pozitív értékelése sem.

Az okos rendszerek gördülékenyebbé tehetik az airbnb-s lakások használatát, menedzselését, mely mind a vendégek mind a bérbeadó számára nagy előnyökkel jár.

Mutatunk pár képet a legutóbbi airbnb-s lakás „okosításról”:)

Hello!
Neked miben segíthetünk?

Kérj ingyenes helyszíni felmérést, és amint tudunk, de legkésőbb 1 munka- napon belül visszahívunk téged!